Organist & Dirigent

Organist

Henny Visscher-Roersen is organist sinds 1975. Ze is een aantal keren

verhuisd en was achtereenvolgens organist in verpleeghuis de Wendhorst in Heerde, Wapenveld (Ger. kerk), in de grote Kerk te Epe, Biggekerke en Vlissingen, Nieuwkoop (Hervormde en Gereformeerde kerk) Zwammerdam ( 2e cantor-organist bij de Bruggen) en de protestantse kerk te Warmond.

Momenteel is Henny organist in de Vredeskerk in Leiden. Henny speelt verder als invaller in Noordwijk, Lisse en in Nieuwkoop.

 

Als organist en pianist begeleidde ze diverse koren, cantorijen en instrumentalisten. Als vaste begeleider was ze betrokken bij kamerkoor Tricinium uit Nieuwkoop. Henny is vaste begeleidster van de Ionacantorij in Noordwijk en invaller bij het Maria ter Zeekoor en het Meanderkoor in Noordwijk.

 

 

Dirigent

Henny leidde kinderkoren, jongerenkoren en ze was invaller bij een gemengd koor. Daarnaast was ze jarenlang dirigente van de Ursulaband te Nieuwveen, een band voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

 

Sinds 2014 is Henny dirigent van het nieuw opgerichte gemengde kerkkoor Ubi Caritas te Warmond. Het koor werkt mee aan kerkdiensten in de protestantse kerk te Warmond en zingt liederen uit het nieuwe liedboek en klassieke muziek. Het koor repeteteert op woensdagavond van 20-22 uur aan de Herenweg 82, te Warmond.

 

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved